Nadal: Lično bih voleo da je Đoković ovde, ali…

Tenis 17. jan 202208:41 komentara
Rafael Nadal
Cameron Spencer/Getty Images

Španski teniser Rafael Nadal je do drugog kola Australijen opena stigao posle lake pobede nad Markosom Gironom, a posle duela na konferenciji za medije između ostalog govorio je i o činjenici da se u Melburnu ne takmiči devetostruki osvajač ovog turnira – Novak Đoković.

Nadal je bez većih problema rezultatom 6:1, 6:4, 6:2 bio bolji od Amerikanca.

Povezano:

Novinari su upitali „Kralja šljake“ da li misli da bi Novak Đoković trebalo da nastupi na Australijen openu.

„Ne znam, ne znam. Inače, prilično sam umoran od toga, znate. Prošla je čitava nedelja otkad je dobio prvu presudu i mogao je da dobije vizu i da trenira. Rekao sam da je Sud rekao svoje. Ako je sud rekao da je njegova viza validna i da može da igra, pravda je rekla svoje, najpoštenije bi bilo da on zaigra ovde. Međutim, sud je juče rekao nešto drugo. Nikada se neću protiviti onome što sud kaže. Druga stvar je to što ja mislim lično i kakav je moj privatni stav o svemu, zar ne? Idealna situacija u sportu je da su najbolji sportisti prisutni i da se takmiče na najvećim turnirinma. U to nema sumnje. Da je Novak Đoković ovde, svima bi bilo bolje, tu dileme nema. Međutim, desila se druga stvar i ja ne mogu ništa da kažem jer je situacija sada jasna“, izjavio je posle meča Rafael Nadal.

Potom je Španac dobio pitanje da li će mu na ličnom planu nedostajati Novak Đoković, čovek sa kojim je veliki rival bio toliko dugo.

„Uvek sam imao veliko poštovanje prema svojim rivalima i dobar odnos sa njima. Moje mišljenje je da je život mnogo bolji ako imate dobre odnose sa drugima, naročito je u svlačionici. To je i bio slučaj, uz neke blage izuzetke tokom godina. Srećniji ste kada imate dobar odnos sa svima. Sa Novakom takvih izuzetaka nije bilo – uvek smo imali dobar odnos. Iskreno, želim mu sve najbolje. Mislim da je čitava ova situacija haotična. On nije jedini koji je neke stvar uradio pogrešno u ovom slučaju. U ovoj užasnoj situaciji koja traje dve nedelje postoji više odgovornih strana. Takođe, on je jedna od tih odgovornih strana. Na ličnom planu da, voleo bih da je on ovde. Da li je pošteno ili ne da on igra ovde – to je neka druga odluka i ne bih želeo više da o tome pričam“, rekao je 35-godišnji Španac.

Nadal se u Melburnu bori za 21. grend slem titulu u karijeri i, ukoliko bi je osvojio, osamio bi se na vrhu večne liste ispred Novaka Đokovića i Rodžera Federera, koji imaju po 20 GS trofeja.