„Navikli smo da vidimo da Rafa ne može da igra, pa da osvaja slemove“

Tenis 26. jun 202217:44 1 komentar
JuergenxHasenkopf Guliver Images

U ponedeljak počinje Vimbldon, a Rafael Nadal nastavlja poteru za kalendarskim slemom. U njegovoj polovini žreba nalazi se Stefanos Cicipas, koji je imao zanimljive komentare o Špancu, posebno o njegovoj povredi stopala.

– Mislim da smo navikli da vidimo to da Rafa ne može da igra, pa da osvaja slemove. Protivnici moraju da budu pažljiviji. Kada kaže da ne može da igra i da se muči sa stopalom, tada je najopasniji. To je kao obrnuta psihologija – rekao je Cicipas.

Ipak, odao mu je priznanje za osvajanje Rolan Garosa.

– Mnogo poštujem to što je uradio na Garosu, što je igrao sa stopalom koje je bilo slomljeno na neki način. To verovatno čini da se oseća besmrtnim, kada uspe da izvede takve stvari. Neverovatan je intenzitet koji uspe da dostigne kada bi većini igrača bilo fizički nekomforno i da igraju.

Mečeve na Vimbldonu možete pratiti na Sport Klubu uz SBB ili ukoliko još niste korisnik SBB usluga – putem EON aplikacije uz EON pakete van SBB mreže koji su dostupni preko bilo kog interneta u Srbiji. EON sport paket dostupan je za 799 dinara, bez ugovorne obaveze u narednih 30 dana. (PROMO)