Ništa od medalje u singlu za Novaka, Karenjo Busta bolji u tri seta

Tenis 31. jul 202110:56 > 11:3669 komentara
Novak Đoković
Izvor: AP Photo/Seth Wenig

Novak Đoković poražen je u meču za treće mesto od Pabla Karenja Buste 2:1. Po setovima je bilo 6:4, 6:7 i 6:3.

U prvom setu je Đoković bio veoma nervozan. Najpre je propustio nekoliko brejk prilika a zatim je Karenjo Busta uspeo da oduzme servis protivniku. Bilo je to pri rezultatu 2:2, a kako je Španac mnogo bolje servirao, a Đoković bio sve nervozniji set je lako otišao na stranu šestog nosioca.

Drugi set je bio izuzetno tvrd. Nije bilo brejkova, a ni brejk lopte se nisu ni naslućivale. Prvi reket sveta je igrao značajno bolje nego u prvom delu meča. U taj-brejku je najpre Novak vodio 4:1, da bi Španac imao meč loptu na 6:5. Ipak tri naredna poena dobio je Novak i bilo je 8:6.

U trećem setu je odmah Novak imao brejk priliku ali je nije iskoristio. Karenjo Busta je konstantno pogađao linije, dobro servirao, a dobio je i maltene svaki poen koji je duži od 20 udaraca. Napravio je Španac brejk i poveo je 3:0 na startu drugog seta. Pucao je Karenjo od samopozudanja, dok je Novak bio iscrpljen. U devetom gemu je Pablo servirao za pobedu, prvu meč loptu u tom gemu nije iskoristio kao ni drugu. Treću je opet napravio milmetarskim asom, ali je i tu Novak paralelom uspeo da se izvuče. Ni četvrta meč lopta nije iskorišćena kada je Đoković skinuo jednu liniju. Opet je as doneo meč loptu Špancu a posle sledeće razmene Karenjo Busta je došao do pobede.

Komentari

Vaš komentar