Novak: Australija? Emotivni tragovi ne prolaze tako lako

Tenis 06. maj 202210:124 komentara
Izvor: REUTERS/Sarah Meyssonnier

Najbolji teniser sveta Novak Đoković u razgovoru za "Tennis Channel" pričao je o nus pojavama koje su ga pratile posle deportacije iz Australije.

Iza Srbina je izuzetno težak period u karijeru, koji je, priznaje, ostavio traga, ali optimist je i veruje da će su pred njim bolji dani.

Povezane vesti

„Posle povratka iz Australije, moram da priznam, možda sam malo potcenjivao emocionalno stanje u kojem sam bio. Pomislio sam: ‘Znaš, pa, ja sam van Australije, to je ono što jeste. Šta se desilo, desilo se. Idem dalje.’ Ali, u narednim mesecima osećao sam da su emocionalni i mentalni tragovi onoga što se tamo dešavalo još prisutni. Tek u poslednjih nekoliko nedelja sam počeo da izlazim iz toga, i da koristim sve što se dogodilo kao pogonsko gorivo i pozitivnu energiju,“ rekao je Novak i nastavio:

„Nikada ranije u životu se nisam suočio s takvim okolnostima, uzelo je svoj danak mentalno i emotivno. Pokušavao sam da pristupim svakom sledećem turniru kao bilo kojem drugom, ali shvatio sam da nije tako lako samo se otresti svega, tog osećanja… Ne znam, teško je objasniti. Nemam pravu reč, ali neki osećaj kao da me nešto zauzdava. Naročito u prvim turnirima.“

Đoković je ove godine odigrao samo tri turnira, u Dubaiju (poraz od Jiržija Veselog), Monte Karlu (poraz od Alehandra Davidoviča Fokine na startu) i Beogradu, a danas ga u Madridu očekuje četvrtfinalni duel protiv Huberta Hurkača. Jasno je da nema dovoljno mečeva u nogama, ali evidentno je i da polako ulazi u pravi ritam pred Rolan Garos.

„U duelima sa Veselim i Davidovič Fokinom osećao sam kao da to nisam ja. Bio sam malo nervozniji nego obično i u odbrambenijem režimu,“ priznao je prvi igrač sveta, kome je prijao dolazak u Beograd i mečevi na domaćem terenu pred punim tribinama.

„Mislim da mi je velika podrška u Srbiji pomogla da se izvučem, nadam se da ću odsad opet biti na starom, na tom optimalnom balansu koji mi je potreban kako bih igrao najbolje što mogu.“

Komentari

Vaš komentar