Novak na Cicipasa u četvrtfinalu Rima, Rafa na Zvereva

Tenis 08. maj 202112:23
Novak Djokovic, Stefanos Cicipas
Imaginechina via AP Images

Održan je žreb za Masters u Rimu koji počinje u ponedeljak 10. maja. Po projektovanom četvrtfinalu Novak Đoković, koji je prvi nosilac, trebalo bi da se sastane sa Stefanosom Cicipasom.

Ukoliko bi Novak prošao do polufinala, protivnik bi mu bio Andrej Rubljov ili Dominik Tim, naravno ukoliko svi favoriti nosioci opravdaju svoje uloge i svoju poziciju na ATP listi.

Novak Đoković je slobodan u prvom kolu Rima, a u drugom će igrati protiv boljeg iz meća Džon Evans – Tejlor Fric. ZAtim bi u trećem kolu mogao da se sastane sa Grigorom Dimitrovom, a u četvrtfinalu sa Cicipasom. Najozbiljniji rival u Stefanosovom delu žreba je Mateo Beretini.

Dušan Lajović će u prvom kolu igrati protiv Džona Milmana, a naredni rival bi mogao da mu bude domaći teniser Beretini. Marinu Čiliću je protivnik Aleksander Bublik i ako ga dobije igraće protiv Cicipasa u drugom kolu.

U drugom delu kostura u kom je najbolje plasirani nosilac Rafa Nadal, su još i Saša Zverev kao i Medvedev i Švarcman. Rafa bi u projektovanom četvrtfinalu trebalo da igra baš protiv Zvereva koji ga je dobio u Madridu takođe u četvrtini finala. Medvedev i Švarcman bi takođe trebalo da igraju četvrtfinale.

U glavnom delu žreba je i Filip Krajinović koji će igrati protiv Feliksa Ože Alijasima, a ako ga dobije igraće sa Dijegom Švarcmanom. Miomir Kecmanović igra sa Aslanom Karacevom i ukoliko prođe dalje sledi mu Danil Medvedev u drugom kolu. Laslo Đere je u Nadalovoj polovini žreba baš kao i Krajinović i Kecmanović, a u prvom kolu će odmeriti snage sa Pablom Karenjom Bustom.

Komentari

Vaš komentar