Advokati: Đoković imao pismeno odobrenje da uđe u zemlju

Tenis 08. jan 202208:54 > 12:00 249 komentara
Novak Đoković
Tanjug / AP, Michael Probst

Najbolji teniser sveta Novak Đoković zarazio se koronavirusom u decembru i imao je pismeno odobrenje australijske imigracione službe da uđe tu zemlju na osnovu medicinskog izuzeća od vakcinacije, naglasili su Đokovićevi advokati u sudskom podnesku, javlja danas Rojters.

Povezane vesti

„Prvi pozitivni PCR test na kovid datiran je na 16. decembar 2021“, naveli su advokati, javlja BBC.

Đoković se već treći dan nalazi u prihvatnom centru za imigrante u Melburnu nakon što mu po dolasku na aerodrom poništena viza.

Iz sudskog podneska vidljivo je da je Đoković bio pozitivan na testu 16. decembra, a 14 dana posle „nije imao temperaturu ili respiratorne simptome kovida u poslednja 72 sata“.

fcfcoa.gov.au
fcfcoa.gov.au
fcfcoa.gov.au

U njegovom podnesku, uoči sudskog saslušanja u ponedeljak u vezi sa odlukom o ukidanju vize, kaže se da je Đoković dobio izuzeće od organizatora turnira Tenis Australia, uz naknadno pismo Ministarstva unutrašnjih poslova u kojem se kaže da mu je dozvoljen ulazak u zemlju.

„Objasnio sam da sam nedavno zaražen kovidom u decembru 2021. i po tom osnovu imam pravo na medicinsko izuzeće u skladu sa pravilima i smernicama australijske vlade“, navodi Đoković u podnesku nakon zadržavanja na aerodromu u Melburnu.

Đoković je sudskim putem nastoji da pobije odluku australijske vlade da ga deportuje iz zemlje, a ročište na saveznom sudu u Melburnu zakazano je za ponedjeljak.

U međuvremenu je Đoković zatražio da bude premešten iz prihvatnog centra za azilante u hotelu Park kako bi mogao da trenira za Australian Open koji počinje 17. januara.

Prema najavama, Đoković će biti saslušan pred federalnim sudom u ponedeljak po australijskom vremenu.

Kompletnu dokumentaciju možete pogledati OVDE.

 

Komentari (249)

Vidi sve komentare