Novaku Đokoviću uskraćen ulazak u Australiju!

Tenis 05. jan 202222:24 > 23:56296 komentara
Izvor: Clive Brunskill/Getty Images

Najboljem teniseru sveta Novaku Đokoviću nije odobren ulazak u Australiju i on najverovatnije neće nastupiti na ovogodišnjem Australijan openu, ekskluzivno saznaje Sport klub.

Još postoji minimalna mogućnost da se odluka preokrene. Đoković će odsesti u hotelu sve do izlaska pred sudiju – ako se i tu odluka potvrdi, najbolji teniser sveta moraće da napusti Australiju.

Greg Hant, ministar zdravlja Australije, potvrdio je da Đoković nije pružio „dokaze dovoljnog standarda“ da uđe u zemlju, te da će biti poslat kući.

Australijska granična straža (ABF) potvrdila je da je ukinuta viza najboljem teniseru sveta.

„ABF će nastaviti da se stara o tome da oni koji dođu na našu granicu poštuju naše zakone i uslove za ulazak. ABF može da potvrdi da gospodin Đoković nije ponudio potrebne dokaze kojima bi ispunio kriterijume za ulazak u Australiju, te da je zato njegova viza ukinuta“, navodi se u saopštenju ABF i dodaje se:

„Oni koji nisu građani Australije i nemaju validnu vizu ili im je viza ukinuta, biće izbačeni iz Australije. ABF može da potvrdi da je gospodin Đoković imao pristup svom telefonu“.

Podsećamo, po sletanju je navodno ustanovljeno je da je srpski teniser tražio ‘pogrešnu vizu’. Granična policija je kontaktirala Vladu. Federeralne vlasti su tražile od Vlade Viktorije da mu odobri vizu, što je odbijeno.

Australijan open počinje 17. januara, a Đoković je devetostruki šampion u Melburnu.

Komentari

Vaš komentar