Olga: Novak mi je mentor, verujem u sebe više nego ikada

Tenis 09. feb 202114:00 > 14:18
Graham Denholm/Getty Images

Srpska teniserka Olga Danilović bila je izuzetno srećna posle prve Gren slem pobede, a istakla je da je ključ svega bilo samopouzdanje.

Olga prvi put u karijeri učestvuje u glavnom žrebu nekog Gren slema i odmah je zabeležila pobedu. Na startu Australijan Opena savladala je 19. teniserku sveta Petru Martić 7:5, 3:6, 6:4.

„Igrala sam dobro, pogotovo u važnim momentima. Nisam žurila, bila sam fokusirana, razmišljala sam samo o narednom poenu. Veoma sam srećna“, rekla je Danilovićeva.

„Neverovatan meč od početka do kraja. Na visokom nivou smo igrale obe, ona opravdano jer je 16. nosilac. Sebe sam terala da budem u sadašnjem momentu, dobro sam se spremila sa trenerom, znala sam šta treba da radim i držala sam se te svoje igre, nisam odsutpala i to me je dovelo do pobede. Servis me je zezao u nekim momentima. Gem na 4:4 u trećem setu je presudio i na taj gem sam najponosnija“.

Na pitanje kako će proslaviti ovaj uspeh, 20-godišnjakinja je odgovorila:

„Proslaviću tako što ću sada ići da jedem, a onda da spavam. Pokušaću da se odmorim za prekosutra. Sutra je laganiji dan. Ne verujem da ću odmah uspeti da zaspim, ali ću se potruditi da se odmorim“.

Istakla je mlada srpska teniserka da se fizički oseća odlično.

„Da kucnem u drvo, trenutno je sve kako treba. Spremila sam se kako treba. Pripreme sam odradila kod Novaka. Moj trener je Kristijan Šnajder, moj mentor je Novak, moj kondicioni trener je Vlada Radonjić, pripadam Novakovoj akademiji. Odradili smo odličan posao. Novak je napravio neverovatnu stvar. Bio je prisutan skoro na svakom treningu, bio je i ovde. Stvarno smo radili jako, i verovali smo jedni u druge. Ta vera koju sam dobila od njih mi je mnogo pomogla. Samim tim su došli dobri rezultati. Neverovatno smo radili na kondiciji i igri, trenirali smo dobro i tokom karantina. Rad se isplati“.

Saradnja sa Kristijanom Šnajderom donela je dobre rezultate.

„Dobro funkcionišemo. Imam dobre rezultate otkad sam s njim. Razume moju igru, razume mene. Odličan odnos imamo. Bili smo osuđeni jedno na drugo ove dve nedelje u karantinu, upoznao je kako razmišljam na 4:4, na 4:0. Jako dobro me je spremio za ovoj meč“.

Priznala je Srpkinja da joj se vratilo samopouzdanje.

„Nemam puno mečeva iza sebe, ali u ovom periodu je bilo najbitnije da verujemo u rad koji smo uradili u Beogradu i ovde. Trenirala sam više nego što sam nekad i želela, terala sam sebe. Verujem u forhend više nego ikada, verujem u sebe. Znam da sam spremna, da mogu da trčim tri dana, da igram šta treba i borim se. Pozitivno razmišljam. Ono što je presudilo je taj rad što smo imali“.

Zbog toga Olga veruje u dobar rezultat i protiv Šelbi Rodžers, koju je pobedila u jedinom međusobnom susretu u Hjustonu 2019.

„Iskreno, znam igračicu. Igrale smo, u dobroj je formi i ona, ali mislim da ću o tome više misliti sutra. Sad sam gladna i umorna. Želim da uživam u ovoj pobedi. Mislim da je dobra stvar što imam slobodan dan da mi se slegnu utisci. Ovde nema loših devojka i laganog meča. Svi igraju na visokom nivou, svi smo željni mečeva. Spremiću se kao za ovaj meč i nadam se da ću uspeti da pobedim“, istakla je Olga.

Komentari (0)

Vidi sve komentare