Pera igrala za Šnajdera: Izgubili smo prijatelja, mentora, trenera

Alexander Scheuber

Američka teniserka Bernarda Pera na emotivan način obratili se publici na ATP turniru u Hamburgu nakon što je osvojila titulu i u finalu pobedila Estonku Anet Kontavej.

Ona je trofej posvetila treneru sa kojim je sarađivala Kristijanu Šnajderu, koji je preminuo u 42. godini posle borbe sa rakom.

„Teniska zajednica je izgubila trenera, prijatelja, mentora u aprilu. Njegovo ime je Kristijan Šnajder. Imala sam tu sreću da mi bude trener i želim ovaj trofej da posvetim njemu i sećanju na njega. I nadam se da mogu da donesem bar malo njegovog sjaja, strasti i energije ovom svetu“, rekla je Pera nakon što je podigla trofej u Hamburgu.

Rak se vraćao u dva navrata, a borba Kristijana Šnajdera je postajala sve teža.

Pera, koja će izvesno od ponedeljka napraviti veliki „skok“ na WTA listi, trenutno zauzima 81. poziciju. Nalazi se u više nego impresivnoj seriji od 12 pobeda, koja je započela u kvalifikacijama za turnir u prestonici Mađarske.

WTA turnir u Hamburgu, na kojem je 1993. godine divljački napadnuta Monika Seleš, nije se održavao od 2003. do 2020. godine. Prvo izdanje posle povratka na WTA tur osvojila je 2021. godine Rumunka Elena-Gabrijela Ruse, koja je u finalu bila bolja od Andree Petković.

Komentari

Vaš komentar