Preokret Srbije, Đoković i Krajinović doneli pobedu!

Tenis 02. feb 202106:232 komentara
Krajinović Đoković
Photo by Daniel Pockett/Getty Images

Teniska reprezentacija Srbije u Melburnu trijumfom nad Kanadom sa 2-1 u pobedama započela je odbranu ATP kupa. Dušan Lajović izgubio je od Miloša Raonića 6:3, 6:4, potom je Novak Đoković savladao Denisa Šapovalova 7:5, 7:5, da bi Đoković i Filip Krajinović savladali Raonića i Šapovalova 7:5, 7:6 (7-4).

U prvom meču Dušan Lajović izgubio je od Miloša Raonića. Kanađanin je odigrao odlično, Lajović nije bio ni blizu brejk prilike, što je stavljalo dodatni pritisak na njega u sopstvenim servis gemovima. Nije ga izdržao Lajović – osmi gem u prvom, sedmi gem u drugom setu, tada su padali brejkovi, bila je to rutinska pobeda Raonića.

U drugom meču dana Novak Đoković pobedio je Denisa Šapovalova. Novak je odigrao izuzetan meč tokom kojeg se nije suočio ni sa jednom brejk loptom, a napravio je dva brejka u ključnim trenucima za konačnih 7:5, 7:5. I set lopta i meč lopta bili su vrlo atraktivni poeni.

U poslednjem meču dana Đoković i Krajinović savladali su Raonića i Šapovalova sa 7:5, 7:6 (7-4). U prvom delu prvog seta kanadski par bio je bliži brejku, ali je posle toga srpski dubl bio znatno bolji.

Na 5:5 u prvom setu bilo je malo sreće u prvom poenu, a onda su usledili fantastični riterni prvo Krajinovića, zatim i Đokovića. Brejk, ubrzo i set.

Imali su Novak i Filip šanse i ranije da reše drugi set, igrali su bolje, propustili nekoliko brejk šansi, ali su to nadoknadili u taj brejku – presudan je bio neverovatan ritern Krajinovića na Raonićev servis pri rezultatu 4-4. Posle toga je usledio Đoković sa bekhend dijagonalama kojima je probio Raonića i za kraj servis-viner Novaka za konačnu pobedu.

Komentari

Vaš komentar