Propuštena set lopta, Nina i Novak izgubili u polufinalu

Tenis 30. jul 202114:54 > 14:5651 komentara
Nina Stojanović Novak Đoković
Izvor: REUTERS/Edgar Su

Novak Đoković i Nina Stojanović izgubili su u polufinalu olimpijskog turnira u miks dublu od Aslana Karaceva i Jelene Vesnije 7:6 (7-4), 7:5. Srpski tim imao je set loptu u prvom, kao i brejk prednosti u drugom setu, ali su Rusi ipak bili bolji.

U ranoj fazi prvog seta videli smo dva uzastopna brejka. U dugom gemu, prvo su Karacev i Vesnina oduzeli servis Stojanovićevoj za 2:1 posle iskorišćene pete brejk lopte, ali Nina i Novak ostaju smireni, te momentalno uzvraćaju na 2:2 na servis Vesnine.

Brejk lopti nije bilo sve do desetog gema, kada je srpski tim stvorio brejk i set loptu, i to na servis Karaceva. Vratio je Đoković servis, ali je Aslan spustio bekhend paralelu na liniju.

Uzela je ruska kombinacija taj gem, a ubrzo se ušlo u taj brejk. Ključan je bio početak, kada su Rusi uzeli oba poena na Ninin servis, da bi u narednoj promeni srpski tim uzeo samo jedan na servis Vesnine.

Održali su Rusi tu prednost do kraja, a pri vođstvu 5-4, Karacev je vezao dva izvrsna servisa za vođstvo u setovima.

Već u prvom gemu drugog seta, srpski tim napravio je brejk, i to na servis Karaceva. Od 0-40, Rus je dvaput odlično odservirao, ali je Đoković dobio bitku dijagonalama na poslednjoj brejk lopti – 1:0.

Đokovića i u subotu čeka dupli program – od 8.00 po srednjoevropskom vremenu igra za bronzanu medalju u singlu sa Pablom Karenjom Bustom, a rivali Nini i njemu u meču za bronzu u miksu biće Ešli Barti i Džon Pirs iz Australije. Taj duel drugi je po redu na terenu broj jedan, posle finala ženskog dubla koji počinje u 8.00.

Čuvala je Srbija brejk prednosti sve do osmog gema, a tada je srpski tim od 30-15 izgubio tri poena u nizu, uz odličnu igru Vesnine (4:4).

U narednom gemu je Srbija imala 0-30, Karacev je na 15-30 odigrao maestralan poen, usledila je Ninina greška, a zatim neuspešan Đokovićev napad riternom – 5:4 za Ruse.

To je bio ključni momenat, a naročito je odskakala Vesnina svojom igrom, koja nije dozvolila nijednu brejk loptu nakon što je pretrpela brejk rano u prvom setu.

I ona i Karacev briljantno su riternirali u 12. gemu, pa su bez izgubljenog gema napravili brejk i došli do pobede.

Komentari

Vaš komentar