Rutina ne mari za pauze: Đoković lako u prvom meču

Tenis 21. feb 202220:42 10 komentara
Novak Đoković
REUTERS/Suhaib Salem

Uspešno je Novak Đoković obavio posao u prvom meču u 2022. godini i plasirao se u drugo kolo ATP turnira u Dubaiju pobedom protiv Lorenca Muzetija u dva seta.

Slavio je Đoković u dva seta, za sat i 15 minuta rezultatom 6:3, 6:3.

Dobar meč odigrao je Đoković, videlo se malo nervoze u nekoliko gemova, bilo je na obe strane mreže i po malo grešaka zbog vetra i izuzetno breze podloge, ali kada se sve zajedno pogleda Đoković može da bude zadovoljan odigranim duelom koji je za njega zapravo označio početak sezone.

U drugom kolu Đoković će igrati protiv boljeg iz duela u kome se sastaju Karen Hačanov i Aleks de Minor koji će na teren u utorak.

Mečeve iz Dubaija uz svakodnevna uključenja iz Dubaija i studijske emisije pratite samo na kanalima Sport Kluba.

Tok meča:

Muzeti je, na Đokovićev servis, osvojio prva dva poena u meču, ali je Đoković uspeo da neutrališe taj zaostatak i osvoji svoj prvi servis gem, a za njim i drugi. Vršio je Đoković u međuvremenu pritisak na Muzetijev servis, ali je Italijan osvojio svoj gem. Na prvoj pauzi rezultat je 2:1 za Đokovića, bez brejka.

Uspeo je Đoković ponovo da izvrši pritisak na servis Muzetija, a to mu je ovoga puta donelo brejk i vođstvo 3:1. Iako je Muzeti u narednom gemu došao do 0:40 i tri vezane brejk lopte, Novak sve to rešava i vodi sada 4:1.

Novak je na gem od osvajanja prvog seta, nakon što su u naredna dva gema oba igrača osvojila svoje servis gemove, a tako je bilo i u naredna dva i Đoković prvi set osvaja rezultatom 6:3 za 36 minuta igre.

U trećem gemu drugog seta Đoković dolazi do prednosti brejka, vodi prvi reket sveta 2:1 i serviraće nakon pauze za potvrdu brejka.

Malo lošiji servid Đokovića doneo je Muzetiju četiri brejk lopte u šestom gemu drugog seta, ali je Srbin uspeo da se izbori sa time i vodi 4:2 u drugom setu. Na servisu je Muzeti.

Lako je Đoković osvojio peti gem u ovom setu, Muzeti servira za ostanak u meču, ali stegla se ruka Italijanu i Đoković novim brejkom dolazi do pobede.

Komentari (10)

Vidi sve komentare