Sjajni Miša pobedom startovao u Majamiju

Tenis 24. mar 202323:56 4 komentara
Mark Brake/Getty Images

Srpski teniser Miomir Kecmanović savladao je Francuza Iga Ambera u tri seta 6:4, 6:7, 7:6.

Jedan ima 23, drugi 24 godine. Jedan je 35. a drugi 78. na svetu. Naizgled ne deluje to rivalstvo glamurozno, ali se može reći da je veoma frekventno, s obzirom da su se Kecmanović i Amber sastali već sedmi put na ATP turu, od čega je ovo četvrti duel koji su igrali u maksimalna tri seta (nikada nisu igrali gren slem mečeve). Na kraju, ipak pobeda Srbina, prva posle tri uzastopna poraza i prva posle tri godine.

Od ta tri vezana poraza posebno bolan bio je onaj od pre godinu i po dana u Tokiju, na Olimpijskim igrama. Kecmanović je tada vodio 1:0 u setovima, ali je Francuz dobio dva naredna, oba posle taj brejka. Bukvalno je na isti način tekao i ovaj okršaj u Majamiju.

Kecmanović je dobio prvi set 6:4. I to na glavu. Prvo je u šestom gemu spasao tri vezane brejk lopte i izjednačio na 3:3. Zatim je u narednom napravio brejk, a potom ga i potvrdio u gemu u kojem je odbranio dve vezane brejk lopte. Na kraju je uspeo i da dobije prvi set.

Drugi je mogao da reši i pre taj brejka. Napravio je brejk u sedmom gemu za 4:3. Međutim, već u narednom Francuz je prvi i ispostaviće se, jedini put oduzeo servis Miši. Ali je to bilo dovoljno da izbori taj brejk i u njemu pobedi 7:5 za izjednačenje u setovima.

Kecmanović je u trećem, odlučujućem setu odbranio još pet brejk lopti, od čega čak tri pri rezultatu 5:5. To je ukupno bilo 10 odbranjenih brejk lopti od 11 koliko ih je imao Francuz i zbog toga je i zaslužio na kraju da slavi. U taj brejku trećeg seta konačno je razbio to „prokletstvo“ i dobio je taj brejk 7:3 za prolaz u drugu rundu.

Tamo ga čeka Andrej Rubljov, koji je u dva seta savladao Volfa 7:6, 6:4.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare