Srđan Đoković skandirao s Rusima, Novak zbog toga dobio upozorenje AO

Tenis 26. jan 202310:04400 komentara
Izvor: Pedja MILOSAVLJEVIC / AFP

Novak Đoković i njegova porodica je upozorena od strane Australijan opena pošto je Srđan Đoković, otac najboljeg srpskog tenisera, snimljen sa navijačima koji su nosili ruske zastave prenose mediji u Australiji.

Otac srpskog asa rekao je na snimku na trenutak bio u društvu čoveka sa zastavom Rusije na kojoj je Vladimir Putin i pozdravio ih je sa „živeli“ i udaljio se. Kasnije su ti navijači izbačeni iz kompleksa.

„Mala grupa navijača je pravila probleme sa nedozvoljenim zastavama. Biće suočeni sa posledicama. Igrači i njihovi timovi su upozoreni na politiku turnira što se tiče zastava i na svaku situaciju u kojoj prave prektrašja. Nastavićemo da radimo sa obezbeđenjem i državnim strukturama“, stoji u saopštenju Australijan opena.

YouTube/ Aussie Cossack/ Screenshot

 

Direktor turnira Kreg Tajli, koji se borio za dolazak Novaka Đokovića na ovogodišnji Australijan open, odlučio je da nema nikakvih sankcija za Srđana Đokovića.

Povezano:

Na dešavanja u Rod Lejver Areni reagovao je i ukrajinski ambasador u Australiji Vasil Mirošničenko: „Pun paket. Među srpskim zastavama i ruska, Putin, slovo Z i pevanje pro ruskih pesama. Sramota“.

Celu akciju je navodno organizovao Simeon Bojkov, koji je pozvao da se odgovori Australijan openu na zabranu ruskih zastava.

„Zabranili su zastavu ruske imperije. Pogodite ljudi iz Teniske asocijacije Australije? Mnogo sreće kada imperija uzvati udarac“, rekao je Bojkov.

Organizatori su ranije odlučili da zabrane navijačima da unose ruske i beloruske zastave na turnir. Igračima iz ove dve zemlje je dozvoljeno da igraju, ali bez državnih obeležja.

 

Komentari

Vaš komentar