Stevanović za N1: Novak će nakon poraza imati više želje da osvoji „US Open“

Tenis 17. jul 202309:55 15 komentara

Teniserka Natalija Stevanović, koja je ove godine došla do trećeg kola Vimbldona, izjavila je za N1 da će poraz koji je doživeo Novak Đoković u finalu ovog turnira doprineti da ima više želje da osvoji četvrti Grend slem koji se igra u SAD. Za sebe je rekla da nakon iznenađenja koji je napravila, želi da u narednom periodu uđe na rang listu u prvih 100 igračica sveta.

Govoreći o jučerašnjem muškom finalu Vimbldona između Novaka Đokovića i Karlosa Alkaraza, ona je navela: „Bolno je i nama bilo. Publika je više bila naklonjenija Alkarazu nego Noletu. Novak i svi smo takvi, nose nas emocije, i zato mislim da je on najbolji ikada u ovom sportu. Dolaze nove generacije, ali isto tako mislim da će Novak još jače da krene iznova sa osvajanjima“.

Povezane vesti

„Zato je sport i zanimljiv. Koliko god smo bili sigurni da će Nole osvojiti turnir, desilo se iznenađenje. I sam Novak je za Alkaraza rekao da se nije nadao da će se za dve godine tako brzo prilagoditi igri na travi, s obzirom na to da je prvenstveno šljaka njegova podloga. To će i biti novi izazov za Noleta. Što više bude novih izazova, Nole će bolje da se drži na Turu“, smatra Stevanović.

Govoreći o razlici o godinama i karijeri Alkaraza, ona je upozorila da mnogo toga zavisi od povreda.

„Nole je od početka mnogo vodio računa o svom telu, pa tako svi govore da u u 36. godini igra svoj najbolji tenis. Tačnije, najiskusniji tenis, sa manje treninga – postiže vrhunske rezultate. Uprkos razvoju Alkaraza, nadam se da će Nole ostati najbolji“, kazala je Stevanović.

Predviđa da će nakon poraza u Vimbldonu imati više želje da osvolji „US Open“.

„US open je podloga koju on voli i tmao se vrlo dobro oseća. A borba daje Noletu više elana za osvajanje turnira. To smo mi Srbi, volimo da teramo inat, a taj inat nas pravi najboljim“, kazala je sagovornica N1.

Komentarišući svoje učešće na turnirtu u Londonu, ona je istakla da se oseća srećno, jer je napravila iznenađenje, ali je napomenula da nema vreme ni za radost, ni za tugu, jer slede novi turniri.

„Pobeda nad Pliškovom mi daje više elana za rad, novu sigurnost. Potrudiću se da još bolje radim, i da se dobra igra prenese i na beton. Plan je da do kraja ove i početkom sledeće uđem u privh 100. igračica“, zaključila je Stevanović.