Toni Nadal podržava deportaciju Đokovića

Tenis 18. jan 202221:12 > 22:156 komentara
Toni Nadal
Julian Finney/Getty Images

U novoj kolumni koju piše za "El Pais" Toni Nadal ponovo se dotakao slučaja "Đoković" i ponovio punu podršku Vladi Australije zbog odluke o deportaciji.

– Ove nedelje počeo je Austalijan Open, ali on je medijski bio u senci slučaja „Đoković.“ Rasprava je otišla daleko iza sportskih okvira i bila je kontaminirana ideološkim i dogmatskim duhom, koji definiše današnje vreme. Ne želim dalje da unosim konfuziju, ali želim da bacim svetlo na neke stvari koje ne bi smele da se zaborave. Kao prvo, da zemlja nije uvela striktne mere zaštite i da nije bilo masivne vakcinacije, turnir se vrlo verovatno ne bi mogao održati. Drugo, mislim da su akcije srpskog igrača (Đokovića prim.aut.) proizvele mnogo sumnje i Vlada Australije nije imala drugog izbora nego da naloži deportaciju kako bi osigurala striktno poštovanje mera uvedenih da zaštite sopstvene građane – napisao je u kolumni Toni Nadal.

Prvi teniser sveta i branilac titule na Australijan Openu Novak Đoković prvobitno je uredno dobio vizu za ulazak u tu zemlju, jer je obezbedio jedan od dva potrebna uslova, a to je medicinsko izuzeće za slučaj nevakcinisanja. Ipak, Vlada Australije je odlučila da, i pored toga što je Đoković obezbedio potrebnu dokumentaciju i dobio vizu, naprasno ukine istu i naloži njegovu deportaciju.

Komentari

Vaš komentar