Trener: Danil kao da je bio na odmoru, cilj su tri titule na travi

Tenis 17. maj 202212:20 > 13:12
Daniel Pockett/Getty Images

Danil Medvedev ove sedmice nastavlja sezonu 2022. koju je morao da pauzira zbog operacije kile. Rus je spreman za ATP turnir u Ženevi koji možete da pratite na kanalima Sport Kluba. Baš mu je u utorak prvi meč i to protiv Rišara Gaskea od 18 časova.

Zbog operacije Danil Medvedev nije mogao da se bori sa Novakom Đokovićem za prvu poziciju na svetu i propustio je Masterse u Monte Karlu, Madridu i Rimu. Ipak za Roland Garos će biti spreman, a pripremu će imati u Ženevi.

„Imam utisak da se Danil vraća sa odmora, a ne da se vraća iz povrede. Operacija je bila bez većih problema i bez šavova. Svakog dana je napredovao i mogao je da radi više stvari nego dan pre. Poslednje što smo testirali je bio servis. Četvrte nedelje je mogao da nastavi sa normalnim treningom i počela je prava priprema“, kazao je trener Danila Medvedeva Žil Servara.

Rus je prošle sedmice bio u punom trenažnom procesu, na terenima Muratogluove akademije je sparingovao sa drugim teniserima, a poseban je bio problem da se Danil prilagodi odmah na šljaku koja mu najmanje odgovara.

„Mirniji je ove godine i lakše ga je trenirati. Svestan je da za povratak na šljaku mora da bude tolerantniji. Shvata da ima pritisak. Rolan Garos je cilj sam po sebi. Idemo u Ženevu da uradimo što više dobrih mečeva, a ideja je da u Parizu bude barem kao prošle godine. Danil je kao Sampras. U Parizu se nada da neće biti kiše kako bi loptica brže letela. Što više odskače to je on ubojitiji“, kaže Servara.

On je dodao i da je cilj Medvedeva da tokom leta dobije turnire na travi.

„Cilj je da osvoji tri turnira na travi. Ima 1000 poena koje može da uzme u Hertogenbošu, Haleu i Majorci“.

Komentari (0)

Vidi sve komentare