Troicki: Krajinovića sam ubacio zbog riterna, šansa propuštena u singlu

Tenis 04. dec 202101:1013 komentara
Adam Pretty, Getty Images

Dejvis kup selekcija Srbije nije uspela da se plasira u finale slavnog reprezentativnog takmičenja pošto ju je savladala Hrvatska, a posle komšijskog okršaja za medije je govorio i selektor Srbije Viktor Troicki. On je obrazložio odluku da u dublu uz Novaka Đokovića nastupi Filip Krajinović, iako je do sada Đoković igrao u kombinaciji sa Nikolom Ćaćićem.

Hrvatska je bila bolja ukupnim rezultatom 2-1 – Borna Gojo bio je bolji od Dušana Lajovića u singlu, Novak Đoković je porazio Marina Čilića, a dubl Pavić/Mektić lako je dobio meč protiv srpske kombinacije Đoković/Krajinović.

#related-news_0

Znali smo da će dubl biti najteži za nas. Želeli smo da na terenu imamo dobre riternere, igrače koji igraju singl i koji će biti agresivni na riternu. Nažalost, Mektić i Pavić su svetski dubl broj jedan i igrali su na zaista vrhunskom nivou za dubl. Zbog toga i jesu na prvom mestu. Da, naša šansa je bila u singlu. Novak je uspeo da odradi posao, ali nažalost u prvom meču singla nismo iskoristili šansu koju je trebalo da iskoristimo jer mislim da smo bili favoriti. Filip nije bio spreman još od meča sa Austrijom jer je istegao mišić. Zbog toga on nije igrao singl. Nadao sam se da će kombinacije dvojice singl-igrača funkcionisati u dublu zbog spomenutog riterna i to je bio razlog za promenu. Takođe, Novak i Filip su najčešće igrali zajedno“, rekao je za medije Viktor Troicki, koji je dobio pitanje o tome šta je odlučilo prvi meč u kojem je Gojo bio bolji od Lajovića.

Iskreno, iz ove pozicije ne znam šta je bio ključ Lajovićevog poraza. Duci se vratio, iako je gubio u prvom setu i zaigrao je veoma dobro. Međutim, kada je Borna uzvratio, Duci se prebacio u defanzivu. Moram da pogledam meč ponovo da bih video šta se događalo. Taktički nije igrao dobro, promašivao je mnogo puta. Bio je to verovatno ključan meč“, kazao je selektor srpske Dejvis kup reprezentacije.

Hrvatska će četvrti put igrati u finalu, a boriće se za treću titulu u Dejvis kupu. U drugom polufinalu snage će odmeriti reprezentacije Nemačke i Rusije. Taj duel je na programu u subotu.

Komentari

Vaš komentar