Trosatna drama i poraz Karlosa Alkaraza

Tenis 13. apr 202214:36 komentar
Karlos Alkaraz
NorbertScanella/Panoramic via Guliver

Mladi Karlos Alkaraz izgubio je u svom prvom meču na mastersu u Monte Karlu – bolji od njega u drugoj rundi bio je Sebastijan Korda iz SAD sa 7:6 (7-2), 6:7 (5-7), 6:3.

Bio je to meč sa mnogo preokreta, mnogo grešaka, ali i nekih blistavih poteza. Ukupno – čak 13 brejkova.

Korda je imao 36 vinera i 59 neiznuđenih grešaka, dok je Alkaraz završio as 21 direktnim poenom i 48 grešaka.

U prvom setu je 18-godišnji Španac, nedavni šampion iz Majamija, dvaput servirao za vođstvo, ali nije uspeo da privede posao kraju. To je kaznio Korda, koji je odigrao hrabar taj brejk i došao do vođstva u setovima.

Momentalno Alkaraz uzvraća i stiže do 3:0, ali opet olako ispušta prednost. Oscilacije su bile prisutne u igri obojice – na 5:4 je Španac propustio tri set lopte, a na 5:5 je spasao dve brejk prilike.

Opet je odlučivao taj brejk, a ovoga puta je Alkaraz bio bolji – lopta je na set lopti okrznula liniju.

Nastavilo se po vetrovitim uslovima, a Korda je u petom gemu spasao dve brejk lopte, da bi presudni brejk napravio u osmom. Pri vođstvu 5:3 je Amerikanac češkog porekla imao meč loptu na kojoj je promašio skoro pa zicer, ali osvaja naredna dva poena i završava meč za tri sata i minut igre.

U trećoj rundi, Kordu čeka bolji iz okršaja Tejlor Fric – Marin Čilić.

Nešto ranije, učešće na turniru završio je sedmi nosilac Kameron Nori, od koga je bolji bio nekadašnji finalista u Kneževini Albert Ramos sa 6:4, 2:6, 6:4. Sada ga čeka ili Hurkač ili Martinez.