Već viđeno: Krajinović propustio šanse, Alkaras pobedio

Tenis 21. jul 202220:492 komentara
Filip Krajinović
REUTERS/Toby Melville

Novi rolerkoster Filipa Krajinovića. Ali ovog puta bez srećnog kraja. Karlos Alkaras je slavio u drugom kolu ATP turnira serije 500 u dva seta 7:6, 6:3.

Svojevrsni deja vu. Tako je izgledao meč Filipa protiv jednog od najboljih tenisera sveta u ovom trenutku. Srbin je imao šansu, imao je odličnu šansu. Bar u prvom setu.

Imao je Krajinović prvi set praktično u rukama. Servirao je za set. Alkaras je došao do 0:40. Ali Filip je to uspeo da odbrani. Potom je imao set loptu. Ne jednu, već četiri. Ali nijednu nije iskoristio i Španac je vratio brejk za 5:5.

Razrešenje seta usledilo je u taj brejku, iako je Krajinović u narednom gemu imao brejk loptu. I u taj brejku je prvi došao do mini brejka. Poveo je 3:1 i 4:2. A onda je izgubio pet narednih poena, samim tim i taj brejk 7:4, tako da je Alkaras, ni kriv ni dužan, poveo 1:0.

A onda u drugom setu viđen scenario. Španac u ranoj fazi pravi brejk protiv isceđenog Filipa, a potom i još jedan za 4:1. Kako kod Krajinović ništa ne ide pravolinijski, uspeo je da vrati jedan brejk. Ali to je bilo sve i Španac je novim brejkom došao do drugog seta i pobede.

Naredni protivnik Alkarasu biće Karen Hačanov, koji je pobedio u dva seta Fonjinija.

Komentari

Vaš komentar