Vimbldon na SK: Preporuke za sredu

Kasper Rud
REUTERS/Yves Herman via Guliver

Od 256 tenisera i teniserki u singlu na početku turnira, broj je prepolovljen. Počinje drugo kolo, a mi smo vam opet spremili naše predloge, neke mečeve na koje možda ne obraćaju svi pažnju.

Maja Hvalinska – Alison Risk: Svojevremeno je od tuge zaplakala na terenu, borila se s depresijom, a sada je 20-godišnja Hvalinska u drugom kolu, i to iz kvalifikacija. Najbolja drugarica Ige Švjontek, znaju se otkad su imale deset godina. Prava gre’ota što neće dobiti bodove koji bi je približili top 100. Ima fini osećaj za igru, ali Risk je specijalistkinja za travu i bliža je pobedi.

*Kad Nole kaže „može autogram?“

Kasper Rud – Igo Imber: Kuda se dede ovaj momak? Francuz dopadljivog stila igre svojevremeno je osvojio Hale, ali povrede, zdravstveni problemi i posledični pad samopouzdanja učinili su da je sa 24 godine daleko od vrha. Bio je 25, a sada je 112. na svetu. Rud ne voli travu, a Imber ima načine da mu oduzme vreme, dobar je i na mreži. Da li je vreme da se Francuz ponovo vrati na mapu?

Karolin Garsija – Ema Radukanu: Položila je Radukanu komplikovan test u vidu Alison van Ujtvank, i to sa visokom ocenom, a sada je čeka drukčiji ispit, potpuno drugačija protivnica koja će pokušati da je oduva s terena. Francuskinja je sve samo ne konstatna, ali ako krene da pogađa, Radukanu bi mogla da se unervozi. Ipak, u prvoj rundi demonstrirala je zrelost i smirenost, i trebalo bi da prođe dalje.

Tom van Rijthoven – Rajli Opelka: Osim što ovde skautiramo potencijalnog Đokovićevog protivnika u osmini finala, uvek je zabavno videti kako se neki senzacionalni pobednik snalazi na „turnirima posle“. Holanđanin je pravo niotkuda osvojio Hertogenboš, sada dobio i Delbonisa, a ni Opelka nije nepobediv. Biće taj brejkova, malo razmena i vrlo moguće iznenađenje.

Anđelik Kerber – Magda Linet: Trostruka grend slem šampionka ne dobija dovoljno poštovanja, a vi joj ga ukažite tako što ćete pogledati barem malo njenog meča. Kerber je uvek zabavno gledati jer razmišlja sve vreme i taktički igra ispravno, a Linet je dvaput igrala treće kolo Vimbldona. Ispod radara, ali mogao bi da bude dobar meč.

Uz one glavne mečeve, šta ćete vi pratiti s posebnom pažnjom na kanalima Sport kluba?

Komentari (0)

Vidi sve komentare