Za istoriju: Belinda Benčić je olimpijska šampionka

Izvor: Getty Images/Clive Brunskill

Švajcarska teniserka Belinda Benčić osvojila je zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u singlu. Ona je u finalu pobedila Marketu Vondrušovu u tri seta, 7:5, 2:6, 6:3.

Meč na Ariake tenis parku trajao je dva časa i 28 minuta.

Belinda je na startu meča napravila brejk i povela 2:0, ali je 42. teniserka sveta odgovorila tako što je dva puta uzela servis rivalki. Ipak, Benčićeva je smogla snage da napravi još jedan brejk i izjednači na 3:3, a zatim u završnici seta oduzme servis Marketi za 7:5.

U drugom delu igre Belinda nije igrala svoj prepoznatljivi tenis, koristila je te greške Čehinja i dozvolila joj samo dva gema.

Odlučujući set počeo je brejkom Vondrušove, zatim je Belinda napravila dva, Marketa još jedan, da bi iskusna Švajcarkinja još jednom uspela da odgovori na odličnu igru Vondrušove i brejkom za 5:3 olakša sebi posao do kraja meča.

Belinda je postala prva Švajcarkinja koja je donela olimpijsko zlato u tenisu svojoj zemlji. To je i prva zlatna medalja za Švajcarsku u singl konkurenciji na Igrama još od 1992. godine i zlata koje je osvojio Mark Rose.

Komentari

Vaš komentar