Tončev poručio Zvezdi: Spremite 1.000.000 evra za Mitrovića

Fudbal 15. jul 202215:331 komentar
Izvor: Ministarstvo inostranih poslova

Istorija se ponavlja! Ponovo su se ukrstili putevi Radničkog i Gzire Junajted u UEFA takmičenjima. Niški tim je pre četiri godine u kvalifikacijama za Ligu Evrope slavio sa ukupnih 5:0 u dvomeču, a sada će se Radnički i klub sa Malte sastati u 2. kolu kvalifikacija za Ligu konferencije.

Predsednik superligaša iz Niša Ivica Tončev za klupski sajt rekao je da je upoznat sa narednim protivnikom u evropskim kvalifikacijama.

”Od sinoć znamo da je naš protivnik u drugom kolu kvalifikacija Gzira sa Malte. Mi ih jesmo pobedili 2018. godine u kvalifikacijama, ali to ne mora ništa da znači. U međuvremenu je jako puno novca uloženo u razvoj fudbala na Malti, tako da se tamo sada igra odličan fudbal. Uostalom, to su fudbaleri Gzire i pokazali kada su pre tri godine godine eliminisali Hajduk iz Splita. I zato moramo da budemo jako oprezni. U kvalifikacijama nema lakih protivnika. Ono što očekujem je da Radnički pruži svoj maksimum bez obzira na protivnika. Naš cilj je treća runda i da se tamo odmerimo sa nekim renomiranim rivalom”, rekao je Tončev, pa se potom dotakao i interesovanja Crvene zvezde sa mladog fudbalera Radničkog Stefana Mitrovića.

„Tačno je da je Crvena zvezda zainteresovana za Mitrovića, ali pored šampiona Srbije se za usluge našeg igrača raspituju još četiri kluba. Ponude su ozbiljne, Upravni odbor će ih razmatrati, ali ono što mogu da kažem je da on neće otići iz Niša ispod cene od million evra. Takođe želim da naglasim da će Mitrović biti u Radničkom sve dok se ekipa takmiči u Evropi. Tek nakon toga ćemo razmotriti sve ponude koje za njega pristižu svakodnevno”, dodao je Tončev.

Radnički gostuje na Malti već u četvrtak 21. jula od 19 časova, a revanš u Nišu će se igrati 28. jula, takođe od 19 časova.

Gzira Junajted je u prvom kolu kvalifikacija eliminisala Atletik Eskaldes iz Andore. Na Malti je bilo 1:1, a u Andori 1:0 za Maltežane i to tek posle produžetaka.

Komentari

Vaš komentar