Turnir „Dragan Šakota – Šale“ poslastica za ljubitelje ženske odbojke

Sport Klub 15. sep 202119:451 komentar
ŽOK Crvena zvezda odbojka
Izvor: Foto okcrvenazvezda

Tradicionalni XX Memorijalni turnir “Dragan Šakota – Šale” u organizaciji OK Crvena zvezda održaće se u petak i subotu, 17. i 18. septembra 2021. godine u hali USC “Voždovac” na Banjici.

ŽOK Crvena zvezda Aleksandar Vladisavljev, Bojana Drča Sanja Malagurski
Foto okcrvenazvezda (Aleksandar Vladisavljev, Bojana Drča i Sanja Malagurski)

Učesnici ovogodišnjeg izdanja turnira uz Crvenu zvezdu su ŽOK Ub, aktuelni šampion Srbije, ŽOK Železničar iz Lajkovca, osvajač nacionalnog Kupa i ŽOK TENT iz Obrenovca, vicešampion BPŠ Superlige.

U Pres centru SD Crvena zvezda održana je konferencija za medije na kojoj su govorili trener Crvene zvezde, Aleksandar Vladisavljev, kapiten i povratnica u crveno-bele redove Bojana Drča i tim menadžer Sanja Malagurski.

Na dve nedelje do početka prvenstva ovo je za nas vrlo značajan turnir, u vrlo jakom sastavu, sa ekipama koje su svakako pretendenti za najviši plasman u narednoj sezoni. Dobra provera, kako za nas, tako i za naše rivale. Prilika je da posle dužeg vremena i publika u hali na Banjici prisustvuje utakmicama, jer smo čitave prošle sezone bili uskraćeni tog zadovoljstva. Naša ekipa koja ima dosta novih igračica i ovo je dobra prilika da vidimo kako sada izgledamo i da vidimo šta nam je činiti u narednom periodu do samog početka nove sezone“, istakao je između ostalog trener Crvene zvezde, Aleksandar Vladisavljev za „okcrvenazvezda“.

ŽOK Crvena zvezda Aleksandar Vladisavljev
Foto okcrvenazvezda (Aleksandar Vladisavljev)

Memorijal “Dragan Šakota” je tradicionalno poslednja provera i uvod u novu sezonu, u kojoj se od Zvezde, kao i uvek, očekuju velike stvari.

Svakako da je to cilj i da je to plan. Ambicije su postavljene poprilično visoko. Zvezda treba da bude na vrhu, pričam u ime stručnog štaba i igračica, Zvezda će uraditi sve da se vrati na mesto na kom je bila, i koje joj pripada, po mom mišljenju“, kazao je Vladisavljev.

Bojana Drča priželjkuje trofej

Posebno zadovoljstvo je bilo videti posle deset godina na istom mestu, Bojanu Drču, kapiten crveno-belih dama.

Svakako da je ovaj “Šakotin” turnir lepa prilika da se što bolje pripremimo za novu sezonu. Igramo prvu utakmicu protiv TENT-a, imali smo prilike da igramo protiv njih u Užicu, ostvarili smo pobedu, nadam da će tako biti i sada. Mislim da sve ono što smo vežbali do sada, što smo radili na treningu, treba da prenesemo i na utakmicu i da trijumfom na ovom turniru uđemo u novu sezonu“.

Bojana Drča ŽOK Crvena zvezda
Foto okcrvenazvezda (Bojana Drča)

Malagurski: Najlepša provera

Sanja Malagurski je tokom karijere imala bitne uloge na samom terenu, sada će imati i pored terena, kao tim menadžer.

Zadovoljstvo mi je što sam ispred ove ekipe, ja se nadam da će moje prisustvo i iskustvo da im pomogne ove sezone da se vratimo na neki pravi i najbolji mogući put, koji Zvezda zaista i zaslužuje. Neka to nakon prvog turnira u Užicu bude najlepša provera na našem domaćem terenu, da se vrati publika, mi se nadamo da će to biti u što većem broju, i da će to biti dodatna motivacija devojkama. Kao što je rekla i Bojana, prvo nas očekuje utakmica protiv TENT-a, ostvarili smo trijumf u Užicu, opet, to ništa ne znači, i nadam se da ćemo ponoviti uspeh i nastaviti u tom ritmu. Verujem da će ovo biti lepa uvertira, prilika da vidimo gde smo i šta smo svega dve nedelje pre početka sezone“.

Pehar brani ekipa TENT-a

XX Memorijalni turnir “Dragan Šakota – Šale” otvoriće u petak od 18 časova prvom utakmicom Ub – Železničar, dok će od 20 časova na parket Crvena zvezda i TENT. U subotu je na programu od 17 časova utakmica za treće mesto, dok je finale zakazano za 19 časova.

Pehar brani ekipa TENT-a koja je protekle godine savladala Crvenu zvezdu u finalu 3:0 i po drugi put upisala sebe među pobednicima, uz MVP priznanje Jeleni Lazić, uzdanici našeg tima u sezoni pred nama.

Sve utakmice će se igrati u hali USC “Voždovac” na Banjici. Ulaz je slobodan.

Komentari

Vaš komentar