Severna Koreja predstavila prvi sajt za turiste

Svet 03. dec 201415:16 > 15:24
Izvor: dprktoday.com

Uprkos prilično zatvorenim granicama, Severna Koreja je nedavno predstavila svoj prvi, zvanični državni turistički sajt, kojim pokušava da privuče turiste iz celog sveta.

Turistički sajt DprkToday.com sadrži detalje o ponudi Severne Koreje, sa informacijama o smeštajnim kapacitetima i turističkim atrakcijama, uz galeriju fotografija, predloge za besplatne i komercijalne ture.

Osim toga, sajt nudi i administrativne informacije poput saveta za dobijanje vize, koja je za ulazak u Severnu Koreju potrebna stanovnicima najvećeg broja država. Ipak, tek je nekoliko osnovnih tekstova na engleskom, dok je za ostatak sajta potrebno razumevanje lokalnog jezika, prenosi Dejli telegraf.

Reuters/Jacky Chen

U zvaničnom saopštenju turističke organizacije navodi se da je sajt pušten u rad kako bi zadovoljio “sve veće interesovanje” Zapada za ponudu Severne Koreje.

Promotivni snimci koji su objavljeni na sajtu prikazuju fudbalsku reprezentaciju zemlje kao i njene druge sportiste, skijališta u odmaralištu Masikriong, delfine u akva-parkovima koji oduševljavaju posetioce, učesnike Arirang igara i, kao možda najčudniji detalj, lansiranje raketa.

U cilju promocije turizma, Severna Koreja prošle godine najavila je da planira da poveže direktnim avionskim letovima Pjongjang sa Kinom, Jugoistočnom Azijom i Evropom.