Potukli se poslanici u ukrajinskom parlamentu

Svet 05. dec 201413:33 > 13:35
Izvor: YouTube

U ukrajinskom novoizabranom parlamentu je zbog političkog neslaganja došlo do tuče između dvadesetak poslanika.

Do rešavanja spora pesnicima došlo je u četvrtak zbog preraspodele predsedavanja u zakodnovanim odborima između frakcija u parlamentu Ukrajine (Vrhovnoj Radi), preneli su ukrajinski mediji.

„Ne, ne, ne, stanite, stanite! Prekinite, poštovane kolege, prekinite i molim vas da se vratite na vaša mesta“, ponavljao je predsednik parlamenta Vladimir Grosman, blizak saradnik predsednika Ukrajine Petra Porošenka.

Nezavisni poslanik i bivši lider protesta na kijevskom trgu Majdan Vladimir Parasjuk poručio je da su zaboravljeni principi ustanka koji je doveo do svrgavanja s vlasti bivšeg predsednika Viktora Janukoviča u februaru.

Parasjuk je, obraćajući se parlamentarnoj koaliciji koja podržava prethodnu ukrajinsku administraciju, zapretio da „ako otvore još jednom svoja bedna usta ovde, izbacićemo vas odavde veoma brzo, a vaši milioni vas neće zaštititi“.

„Majdan i ukrajinski narod bori se za transparentnost“, rekao je Parasjuk.

„Ako radimo dodatnih pola sata u ovom parlamentu i pokažemo ukrajinskom narodu da nisu izabrali par idiota, već (da smo) njima na usluzi, mi ćemo zaraditi samo bonus poene“, rekao je Parasjuk, preneo je „Kijev Post“.

https://youtube.com/watch?v=Je5I4sgvXD4