Dečak izbo nožem strašnog klovna u Berlinu

Svet 25. okt 201612:03 > 12:04
REUTERS/Brendan Mcdermid

Nemačka policija saopštila je da je pokušaj jednog tinejdžera u Berlinu da zastraši grupu mladih ljudi noseći masku klovna i čekić krenuo po zlu, jer ga je jedan dečak povredio nožem.

Policija je saopštila da je 14-godišnjak izvukao nož i izbo klovna za koga se ispostavilo da je njegov 16-godišnji drug.

Stariji tinejdžer je prebačen u bolnicu, dok je 14-godišnjak priveden i kasnije vraćen roditeljima.

Mediji u Evropi i SAD javljaju o različitim incidentima, od kojih su neki potvrđeni, o klovnovima koji uznemiravaju i prepadaju ljude.

Nemački klovnovi zabrinuti za svoj ugled u javnosti posle niza napada koje su izvršili takozvani strašni klovnovi.

„Klovnove bi trebalo povezivati s veseljem, ludiranjem i smehom. Ali zbog ovih napada sve više postaju izvor straha“, rekao je predsednik nemačkog saveza cirkuskih trupa Diter Siger.

Osoba prerušena u klovna vitlala je u subotu nožem ispred preplašenih putnika u jednom nemačkom vozu. Sličnih slučejava, sa ili bez oružja, bilo je i Kelnu, Ahenu, Minsteru…

„Oni koji plaše decu i odrasle skrivajući se iza maske klovnova ne nanose samo psihičku bol žrtvama nego i ozbiljno štete imidžu klovnova u javnosti“, rekao je šef nemačkog udruženja Crveni nos, koja šalje klovnove u bolnice kako bi nasmejali bolesne.

Ministri unutrašnjih poslova nemačkih pokrajina upozorili su da bi broj napada mogao da se poveća kako se približava Noć veštica, ali su upozorili i počinioce da će u zatvor.

Manija strašnih klovnova krenula je iz Sjedinjenih Država i naišla na imitatore u Nemačkoj, Austriji i Britaniji.