Šestoro mrtvih u padu spasilačkog helikoptera u Italiji

Svet 24. jan 201713:20 > 16:33
REUTERS/Muhammad Hamed, ilustracija

Šest osoba je poginulo u spasilačkom helikopteru koji se srušio u italijanskom regionu Abruco, saopštila je policija L'Akvile.

„Šest osoba je mrtvo. Spasilački timovi stigli su do olupine letelice i pronašli su na raznim mestima u snegu tela nastradalih“, rekao je za agenciju Frans pres portparol policije.

Spasilački helikopter sa šest ljudi srušio se u italijanskom regionu Abruco, javila je italijanska agencija Ansa pozivajući se na službene izvore.

Helikopter se srušio dok je prevozio osobu povređenu na ski stazi u skijalištu Kampo Feliče. Letelica se srušila sa visine oko 600 metara, navela je Ansa.

Italijanska Agencija za civilnu zaštitu saopštila je da proverava izveštaje o padu helikoptera, prenela je agencija AP.

Na misije ovog tipa helikopteri za spasavanje kreću sa timom od pet ljudi, dva pilota, jednog lekara, jedne bolničarke i jednog alpiniste spasioca. Šesta žrtva je bio povređeni skijaš koga su prevozili sa piste skijališta Kampo Feliče.

Ova letelica nije bila uključena u velike operacije spasavanja posle lavine koja je pogodila tu oblast prošle nedelje. Hiljade spasilaca, vojnika, policajaca i vatrogasaca mobilisani su u centralnoj Italiji da evakuišu stanovnike iz zona pod rizikom, snabdevaju izolovana naselja i ponovo uspostave struju, telefon i gas.

Nacionalna agencija za bezbednost letenja najavila je otvaranje istrage da se utvrdi uzrok nesreće, koja se dogodila po lošem vremenu i gustoj magli u toj zoni.