Tramp: Americi neophodne čvrste granice i ekstremne provere

Svet 29. jan 201717:56 > 17:59
REUTERS/Carlos Barria

Americi su neophodne "čvrste granice" i "ektremne provere", izjavio je američki predsednik Donald Tramp na Tviteru reagujući na sudsku odluku donetu posle njegovog ukaza o imigraciji.

„Našoj zemlji su neophodne čvrste granice i ektremne provere i to sada“, naveo je Trampa koju je reč „sada“ (now) napisao sve velikim slovima.

„Pogledajte šta se dešava u Evropi i celom svetu, strašan haos“, dodao je Tramp, veran rutini da na svom ličnom nalogu na Tviteru počinje dan komentarišući događaje u svojoj zemlji i svetu.

Američki sudija izdao je privremenu obustavu deportacije nosilaca viza i izbeglica blokiranih na aerodromima u SAD posle naredbe američkog predsednika Donalda Trampa o imigraciji.

Nekoliko američkih udruženja za zaštitu građanskih prava, među kojima uticajna Američka unija za građanske slobode (ACLU), podnele su u subotu tužbu protiv američkog predsednika zbog ukaza u kojem se izbeglicama iz nekih muslimanskih zemalja zabranjuje ulazak u SAD.

Tramp je u petak do daljeg je zabranio ulazak u zemlju sirijskim izbeglicama, a tromesečna zabrana izdavanja američkih viza uvedena je za državljane Irana, Iraka, Libije, Somalije, Sudana i Jemena.