Forenzičar koji je srušio optužbu protiv O.J. Simpsona na N1

Svet 16. jun 201709:53 > 10:19
Izvor: N1

Vodeći svetski forenzičar Henri Li govorio je za N1, između ostalog, o najvećoj medijskoj priči u SAD koja se ikada desila - suđenju O.J. Simpsonu, zvezdi američkog fudbala koji je bio optužen da je ubio suprugu.

Profesor na Univerzitetu Nju Hejven i direktor Instituta za forenzičke nauke državne policije Konektikata kaže da je imao mnogo slučajeva u karijeri koje je radio u 46 država. Ali Li, koji je bio kandidat za šefa FBI, ne slaže se da je slučaj O.J. Simpsona bio najzanimljiviji na kojem je radio.

„On je bio najpopularniji, mnogi su ga pratili, a 20 godina kasnije snimaju se filmovi i emisije. Zašto su ga nazvali suđenjem veka? Zato jer je prvi put u SAD branilac imao dovoljno novca da se suprotstavi Tužilaštvu. Mogao je da se bori s policijom u kriminalnom slučaju, mogao je da dokaze dovede u pitanje“, objašnjava on.

Podseća da je utvrđeno da O. J. Simpson nije kriv, odnosno da nije bio na mestu zločina.

„Zapravo činjenica je da policija nije pokazala da je on kriv za taj slučaj. Mnogi studenti prava i kriminalistike uče na ovom slučaju, zato što je bio popularan američki sportista“, rekao je za N1 Henri Li.

Opširnije na ba.n1info.com