Džimi Karter pušten iz bolnice nakon lečenja infekcije urinarnog trakta

Svet 04. dec 201923:41 > 23:46
REUTERS/John Amis

Bivši predsednik SAD, Džimi Karter, pušten je iz bolnice nakon uspešnog lečenja infekcije urinarnog trakta, saopšteno je iz Centra "Karter".

U saopštenju se navodi da se Karter raduje daljem oporavku kod kuće u gradu Plejns u saveznoj američkoj državi Džordžija.

„On i gospođa Karter žele svima mir i uživanje tokom sezone praznika“, ističe se u saopštenju. 

Karter je hospitalizovan tokom vikenda zbog infekcije urinarnog trakta, nakon što je ranije bio u bolnici zbog mnogih drugih povreda i bolesti, uključujući subduralni hematom koji je zahtijevao operaciju mozga.

Bivši predsjednik SAD pušten je iz bolnice u Atlanti uoči Dana zahvalnosti, dve nedelje nakon operacije mozga zbog subduralnog hematoma, koji je bio posledica pada, što je samo jedna od nezgoda koje je preživeo u poslednjih nekoliko meseci. 

Karter je nakon još jednog pada u oktobru zadobio manji prelom karlice, a nakon pada ranije istog meseca mu je ušivena obrva, iznad koje je imao 14 šavova, podsetio je AP.

U jednom od tri pada ove godine, Karter je morao na operaciju kuka u maju, nakon što je pao pre polaska u tradicionalni lov na ćurke.