Zapalili devojku koja ih je prijavila za silovanje

Svet 07. dec 201908:55 > 09:33
REUTERS/Adnan Abidi

Indijka koju su pretukli i zapalili muškarci optuženi da su je silovali preminula je zbog srčanog zastoja, objavio je u subotu portparol bolnice Safdarjang u Nju Delhiju.

Devojka od 23 godine napadnuta i zapaljena u četvrtak u okrugu Unao u pokrajini Utar Pradeš.

Bila je na putu prema susednom gradu i saslušanju u slučaju kojeg je prošle godine podnela protiv dva muškarca, optužujući ih da su je silovali.

Prema poslednjim podacima vlade, u Indiji je 2017. silovano 33.000 žena.

Prvo je primljena u lokalnu bolnicu, pa helikopterom prebačena u Nju Delhi.

Zadobila je opekotine na 70 posto tela, a preminula je u noći u subotu zbog srčanog zastoja, otkrio je doktor Šalabh Kumar koji ju je lečio.

Uhapšena su petorica muškaraca koje je navela u svojoj izjavi policiji. Među njima su i imena dvojice optuženih za silovanje.

U izjavi je navela kako su je tukli i zapalili, prenosi televizija NDTV.

Uprkos strožim zakonima i merama podstaknutim grupnim silovanjem i smrću mlade žene u autobusu u indijskoj prestonici krajem 2012. godine, veliki broj takvih slučajeva i dalje se događa u Indiji.

Nedelju dana pre slučaja u Unaou, u blizini Hiderabada 27. novembra je silovana i zapaljena 27-godišnjakinja. To je pokrenulo proteste širom Indije. Policija je objavila kako su četvorica optuženih za taj slučaj ustreljeni u petak dok su pokušali da pobegnu iz pritvora.