Još 345 osoba umrlo u Italiji od koronavirusa, novobolelih ima 3.526

Svet 17. mar 202019:44 > 19:49
Tanjug / Claudio Furlan/LaPresse via AP

Još 345 osoba umrlo je u Italiji u poslednja 24 časa od novog koronavirusa, a novoobolelih je 3.526, objavile su vlasti u utorak uveče.

Broj umrlih u Italiji povećan je na 2.503 osoba, dok je zaraza do sada potvrđena kod 31.506 ljudi, navodi AP.

Posle Kine, odakle je koronavirus potekao, Italija je zemlja s najviše zaraženih i umrlih. Broj smrtnih slučajeva u Italiji od utorka predstavlja trećinu ukupnog broja umrlih u svetu od koronavirusa.

Ovo je drugi uzastopni dan kako se broj umrlih za 24 časa u Italiji smanjuje, ali neznatno. U ponedeljak je objavljeno da je umrlo još 349 osoba, dok je dan ranije bilo 368 smrtnih slučajeva.

Italija, koja posle Japana ima najstarije stanovništvo na svetu, drastično je pogođena koronavirusom koji mnogo teže posledice ima po starije i osobe slabijeg zdravlja.

Organizacija Lekari bez granica saopštila je da Italiji nedostaju važna medicinska sredstva kao što su zaštitne maske i rukavice.

Grupa je navela da je u Italiji oko 1.700 zdravstvenih radnika zaraženo koronavirusom, što je osam odsto od ukupnog broja obolelih.

Pandemija koronavirusa u Italiji ne pokazuje znake slabljenja, uprkos rigoroznim merama za sprečavanje njenog širenja.

Italija je zabranila izlazak iz domova po gradovima, osim radi neophodnih stvari, kao što su kupovina hrane i lekova, odlazak na posao ili kod lekara.

Zaraza koronavirusom do sada je potvrđena kod više od 194.000 ljudi širom sveta, od kojih je umrlo gotovo 7.900 osoba.