Nađeno telo Kenedijeve unuke, potraga za njenim sinom se nastavlja

Svet 07. apr 202008:22 > 08:38
Mike Pont / GETTY IMAGES / AFP

Telo Mejv Kenedi Taunsend, unuke pokojnog Roberta F. Kenedija, nađeno je u ponedeljak uveče, a potraga za njenim sinom se nastavlja, saopštila je policija u Merilendu.

Ćerka bivše guvernerke Merilenda Ketlin Kenedi Taunsend, Mejv (40), i njen sin Gideon Mekkin (8), nestali su u petak nakon što su kanuom plovili prema zalivu Česapik.

Jedna od agencija koja ih je tražila, „Charles County Dive and Rescue“, našla je telo žene na dubini oko osam metara, oko 4 kilometra južno od majčine kuće u Šejdi Sajdu u Merilendu, odakle su krenuli kanuom.

Policija u Merilendu rekla je da će nastaviti potragu za njenim sinom.

Vatrogasna stanica primila je dojavu u četvrtak poslepodne da je dvoje ljudi u malom kanuu ili kajaku plovilo prema zalivu Česapik.

Spasioci su poslati u to područje i potraga je počela. Predveče je pronađen kanu i veslo, ali bez ljudi.

Zvaničnici američke obalne straže dobili su izveštaj da su „dve osobe viđene kako pokušavaju doći do obale“ 16 kilometara južno od Anapolisa u Merilendu, te da posle „više nisu viđeni“, navodi se u saopštenju objavljenom u petak.

Mejn Mekkin je savetovala Obaminu administraciju za globalni program protiv AIDS-a i volontirala za mirovne snage u Mozambiku.

Ovim nestankom, kao da se nastavlja tragična sudbina klana Kenedi, jedne od najuglednijih političkih porodica SAD.

Predsednik SAD Džon Kenedi je ubijen 22.novembra 1963. u Dalasu, njegov brat Robert, kome su davane dobre šanse da bude predsednik SAD, ubijen je juna 1968 u Los Anđelesu, jedan od njegovih sinova David je umro pošto se predozirao kokainom 1984, da bi 1999 sin Džona Kenedija sa ženom i svastikom poginuo u avionu kojim je pilotirao.

Tragični niz stradanja u porodici Kenedi je nastavila jedna od unuka Džona Kenedija koja se prošle godina predozirala. Imala je 22 godine.