NBA i WNBA će prodavati zaštitne maske, a svu zaradu – donirati

Svet 17. apr 202019:05 > 19:10
Izvor: Jeenah Moon / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

Svih 30 NBA i 12 WNBA ekipa, udruženih s kompanijom Fanatics, počeće da prodaju zaštitne maske za lice sa svojim logotipovima, a svu zaradu će donirati za pogođene pandemijom bolesti COVID-19.

„Kao globalno društvo svi možemo odigrati ulogu u smanjenju uticaja pandemije izazvane koronavirusom sledeći preporuke za zaštitu nosa i usta dok se nalazimo u društvenom kontaktu. Kroz ponudu ovih novih proizvoda ljubitelji NBA i WNBA lige mogu slediti te upute i pridružiti nam se u nastojanjima da pomognemo onima koji su direktno pogođeni bolešću COVID-19“, izjavila je predsednica NBA za društvenu odgovornost i igračke programe Keti Berens povodom objave o novoj inicijativi.

Sav prihod biće doniran organizacijama za sprečavanje gladi, „Feeding America“ u SAD i „Second Harcest“ u Kanadi, za one koji su najviše pogođeni širenjem zaraze koronavirusom.

„Zahvalni smo za ovo partnerstvo između NBA, WNBA i Fanaticsa, koje će podržati naše banke hrane, a našim zaposlenima, volonterima i korisnicima omogućiti bolju zaštitu“, rekla je izvršna potpredsednica i glavna operativka organizacije „Feeding America“ Kejti Ficdžerald.

„Ova podrška će nam pomoći da podelimo dovoljno hrane i milione obroka Kanađanima u nadolazećim mesecima“, dodala je izvršna direktorka organizacije „Second Harvest“ Lori Nikel.

Sve informacije o koronavirusu čitajte u našem Blogu uživo i na stranici Koronavirus.