Nemačke seksualne radnice traže od vlasti dozvolu za ponovno otvaranje bordela

Svet 26. maj 202017:54 > 18:01
Izvor: REUTERS/Hannibal Hanschke

Udruženje koje okuplja seksualne radnice u Nemačkoj pozvalo je Vladu da dozvoli otvaranje bordela, koji su prestali da rade zbog pandemije koronavirusa.

Prostitucija je u Nemačkoj legalna, ali bordelima je zabranjen rad od sredine marta kao deo mera koje su uvedene širom zemlje zbog sprečavanja zaraze kovidom-19.

Nemačke države počele su ponovo da otvaraju restorane, prodavnice, bazene i salone za masažu, dok su neki članovi nemačkog parlamenta ovog meseca uputili pismo guvernerima tražeći od njih da produže zabranu rada bordela, upozoravajući da bi prostitutke i njihovi klijenti, uglavnom muškarci, mogli da postanu „ozbiljni prenosioci“ širenja virusa.

„Virus bi se od korisnika usluga bordela vrlo brzo proširio na njihove partnere, porodicu, prijatelje i kolege. Ovaj kontakt često bi mogao biti tajan u praćenju infekcije“, napisali su članovi parlamenta.

U otvorenom pismu nemačkog saveznog udruženja za seksualne usluge, koje je upućeno političarima, navodi se da nije opravdano više zatvarati bordele i zabranjivati prostituciju.

Predstavljen je i detaljan plan higijenskih mera i istaknuto da su seksualni radnici posebno zainteresovani za higijenu i svoje zdravlje s obzirom da je to „njihov kapital“.

Sve informacije o koronavirusu možete pročitati u Blogu uživo i na stranici Koronavirus.