Lukašenko kaže da je preležao koronavirus "na nogama"

Svet 28. jul 202020:37 > 20:41
Reuters/BelTA/Maxim Guchek

Predsednik Belorusije Aleksandr Lukašenko rekao je da je bio pozitivan na koronavirus te da ga je preboleo bez simptoma, javile su agencije.

Lukašenko je to potvrdio tokom sastanka sa bezbednosnim zvaničnicima tokom posete jednom odeljenju Ministarstva unutrašnjih poslova u Minsku.

Tokom govora primetilo se da nešto nije u redu s njegovim glasom.

„Izvinite zbog mog glasa. U poslednje vreme previše pričam. Ali, ono što najviše iznenađuje jeste da se danas susrećete s čovekom koji je uspeo da na nogama pobedi koronavirus. Lekari su to juče zaključili. Asimptomatski“, pojasnio je Lukašenko.

On smatra da je 97 posto stanovništva zemlje zaraženo koronavirusom bez ikakvih simptoma. Istakao je da je „hvala Bogu i on u toj grupi“.

Lukašenko je bio protiv uvođenja restriktivnih mera u cilju suzbijanja širenja koronavirusa, navodeći da je „bolje umreti na nogama, nego živeti na kolenima“.

Prema podacima Ministarstva zdravstva Belorusije, u poslednja 24 sata registrovano je 115 novoobolelih od COVID-19, čime je ukupan broj povećan na 67.366. Broj preminulih od posledica zaraze povećan je za pet, na 543. Oporavilo se 60.669 pacijenata.