Tramp oštećenima u uraganu: Prodajte moj autogram na ibeju za 10.000 dolara

Svet 30. avg 202015:20 > 15:24
Izvor: REUTERS/Tom Brenner

Američki predsednik Donald Tramp, tokom posete saveznoj državi Luizijani, pogođenoj uraganom "Laura", poručio je okupljenima da njegov autogram mogu da prodaju na Ibeju za 10.000 dolara.

Tramp, koji je došao u grad Lejk Čarls u Luizijani, kako bi se uverio u štetu posle uragana i izvestio lokalne vlasti o federalnom odgovoru, dao je autograme nekolicini okupljenih, savetujući im da ih prodaju na ibeju, prenosi Skaj njuz.

POVEZANE VESTI

Na ibeju se već nalaze brojni komadi predmeta sa Trampovim potpisom, a ponude za neke od njih dostigle su hiljade dolara.

„Prodaj ovo večeras na ibeju i dobićeš 10.000 dolara“, rekao je jednom zvaničniku kojem je dao autogram. Drugome je poručio da namerno neće da stavi njegovo ime, jer će bez njega sam Trampov potpis vredeti više.

Na visokim zgradama u Lejk Čarlsu, uragan koji je protutnjao brzinom od 240 kilometara na čas, porazbijao je prozore, a staklo i krhotine su se rasule po celom gradu.

Najmanje četvoro ljudi je poginulo nakon što je drveće popadalo po njihovim kućama.

„Došao sam ovde da podržim sjajan narod Luizijane. To je bila strašno jaka oluja“, rekao je Tramp na konferenciji za novinare i dodao da, poznajući Luizijanu, zna da će šteta brzo biti sanirana.