Berluskoni: Ne potcenjujte kovid-19

Svet 25. okt 202012:49 > 13:00
Tiziana Fabi/AFP

Silvio Berluskoni, bivši italijanski premijer i biznismen, istakao je da kovid-19 ne treba potcjenjivati ​i dodao da ne želi da Italijani dožive ono kroz šta je on prošao, prenosi Anadolija. Bivši italijanski premijer zarazio se koronavirusom u septembru zbog čega je bio hospitalizovan deset dana.

„Očigledno je da imam pomalo umora, koji je zajednički za sve one koji su prošli ovu bolest“, rekao je Berluskoni (84) za Republiku.

POVEZANE VESTI

Italiji se broj slučajeva kovid-19 u petak i subotu povećao na preko 19.000, a Vlada će u nedelju odobriti novi set restriktivnih mera koje bi trebalo da budu korisne kako bi se izbegla nova blokada zemlje.

„Muči me što toliko Italijana može da iskusi ono što sam prošao: patnju zbog bolesti, strah za svoju porodicu i prijatelje, čemu se dodaje bol zbog gubitka voljenih i briga za ekonomsku propast porodica i preduzeća“, naglasio je Berluskoni i dodao da je „nažalost, drugi talas bio predvidiv, već sam mnogo puta upozoravao na ovaj ozbiljan rizik“.

Danas je svako potcenjivanje neprihvatljivo. Potrebna nam je najveća odgovornost svih i predanost u poštovanju pravila. Isto važi i za javne vlasti koje bi trebalo da ograniče štetu za proizvodni sistem. Spremni smo da pomognemo u ovoj situaciji“, kazao je Berluskoni.

Svetski poznati biznismen i političar, jedan je od najbogatijih ljudi u Italiji, a zapamćen je kao najdugovečniji premijer države nakon Drugog svetskog rata. Bio je predsednik Vlade Italije u tri navrata. No, najveću popularnost u Italiji stekao je kao predsednik FK Milan.