U eksploziji automobila bombe u Kabulu poginulo osam osoba

Svet 20. dec 202009:40 > 09:40
Tanjug/AP Photo/Rahmat Gul

U eksploziji automobila bombe koja je rano jutros potresla glavni grad Avganistana poginulo je najmanje osam osoba medju kojima su žene i deca, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Portparol Ministarstva Tarik Arijan rekao je da je više od 15 ljudi ranjeno u napadu, medju kojima i poslanik u parlamentu Kan Mohamed Vardak.

On je dodao je da su to prve informacije o stradalima i da bi broj žrtava mogao biti veći.

POVEZANE VESTI

Napad se dogodio dok je vozilo sa poslanicima prolazio kroz raskrsnicu, i u ekspoloziji su zapaljena civilna vozila i oštećene obližnje zgrade i prodavnice.

Niko nije preuzeo odgovornost za napad. Grupa Islamska država (ID) preuzela je odgovornost za brojne napade na Kabul poslednjih meseci uključujući na obrazovne institucije u kojima je ubijeno 50 ljudi, većinom studenata.

ID je preuzela odgovornost i za jučerašnji raketni napad na glavnu američku bazu u Avganistanu u kome, prema saopštenju lokalnih NATO zvaničnika, nije bilo žrtava.

Nasilje u Avganistanu ne popušta iako su u toku razgovori talibana i predstavnika vlade o uspostavljanju mirovnog sporazuma kojim bi se okončao rat od više od četiri decenije.

Pregovori koji se vode u Kataru su jako spori i uprkos ponovljenim pozivima da se smanji nasilje ono se nastavlja.