Putin: Nastaviti odlučnu borbu protiv terorizma

Svet 20. dec 202014:31 > 14:33
Tanjug / Alexei Nikolsky, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Ruske obaveštajne službe treba da nastave odlučnu borbu protiv terorizma, koja je omogućila da se značajno smanji broj takvih zločina, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin tokom posete sedištu Spoljno-obaveštajne službe.

Prema Putinovim rečima, broj zločina povezanih sa terorizmom se značajno smanjio poslednjih godina u Rusiji, a za 11 meseci ove godine registrovana su samo dva takva krivična dela u poredjenju sa 36 u 2015. godini, preneo je TASS.

„Iza ove statistike stoji svakodnevni ogroman, opasan i naporan rad. Pripadnici Federalne službe bezbednosti i drugih službi pod pokroviteljstvom Nacionalnog antiterorističkog odbora trebalo bi da nastave da deluju jednako odlučno i dosledno“, rekao je.

Putin je uporedio trenutnu situaciju ne samo sa sredinom 1990-ih i početkom 2000-ih, već i sa 2010. godinom, kada je u Rusiji zabeleženo oko 779 zločina povezanih sa terorizmom.

On je rekao da ruski narod mora da pobedi međunarodni terorizam.

„Setimo se svih koji su poginuli braneći Rusiju od ovog opasnog neprijatelja, sa kojim se naša zemlja suočila u najizazovnijem periodu svoje istorije“, rekao je Putin.