Izrael zabranio ulazak stranaca iz zemalja gde se pojavio novi soj virusa

Svet 20. dec 202014:47 > 14:50
Izvor: JACK GUEZ / AFP

Takozvani izraelski koronavirus kabinet usvojio je zabranu ulaska u Izrael za sve strane državljene koji dolaze iz Velike Britanije, Danske i Južne Afrike u pokušaju da spreči širenje novog soja virusa koji je otkriven u tim zemljama.

Kako je navedeno, zdravstveni zvaničnici su posebno zabrinuti za soj virusa otkriven u Velikoj Britaniji za koji je britanski premijer Boris Džonson rekao da se širi do 70 procenata brže.

POVEZANE VESTI

Svi Izraelci koji se vraćaju iz pomenutih zemalja moraće da budu u izolaciji u za to određenim hotelima, prenose izraelski mediji.

Oni će biti podvrgnuti testu na koronavirus, a u hotelima će morati da ostanu 14 dana, osim ako ne budu imali dva negativna rezultata koji im omogućuju da odatle odu posle 10 dana.

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu je rekao ministrima da će na listu od te tri zemlje biti dodato još zemalja.

Netanjahu je predložio da izraelsko nebo bude zatvoreno za sve međunarodne letove, sa ponekim izuzetkom, čemu su se usprotivili pojedni članovi Vlade Izraela.

Izraelski lider, koji je sinoć primio vakcinu protiv koronavirusa, rekao je da nije jasno da li postojeće vakcine deluju protiv novog soja, ali je rekao da nema indikacija da neće delovati.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.