Advokat: O Džej Simpson kremiran u krugu porodice i prijatelja u Las Vegasu

Svet 18. apr 202412:33 0 komentara
REUTERS/Myung J. Chun/Pool

Nekadašnja NFL zvezda O Džej Simpson, koji je oslobođen optužbi za dvostruko ubistvo, kremiran je u sredu u krugu porodice i prijatelja u centru Las Vegasa, rekao je izvršitelj njegove ostavine.

Malkolm Lavernj, koji je bio Simpsonov advokat 15 godina, rekao je da je bio na jutarnjoj kremaciji na groblju u Las Vegasu, nedelju dana nakon što je Simpson umro u 76. godini života nakon borbe s rakom.

„Ono što vam mogu reći je da sam bio tamo i video ga neposredno pre nego što je stavljen u krematorijum“, rekao je Lavernj agenciji Rojters u telefonskom razgovoru. Dodao je da su bili prisutni rođaci i prijatelji, ali nije hteo da ih imenuju.

Rekao je da se razmatra privatna „proslava (Simpsonovog) života“ za prijatelje i porodicu. Simpsonovi kremirani posmrtni ostaci „biće u posedu njegove dece i činiće s njima ono što smatraju prikladnim, u skladu s njegovim željama“, rekao je Lavernj.

Lavernj je rekao da je upravo počeo da sređuje ​​Simpsonovu ostavinu, za koju je rekao da uključuje svotu novca „manju od pet cifara“ na bankovnom računu u Nevadi, kućni nameštaj i palice za golf.

Simpson je živeo u Las Vegasu od 2017. i uslovnog puštanja iz zatvora u Nevadi nakon što je odslužio devet godina zbog pljačke i otmice dvojice trgovaca sportskim suvenirima pod pretnjom oružjem u hotelu u Las Vegasu 2007.

Simpsonova najveća ozloglašenost proizašla je iz njegove oslobađajuće presude u skandaloznom suđenju 12 godina ranije od optužbi da je nožem ubio bivšu suprugu Nikole Braun Simpson i njenog prijatelja Ronalda Goldmana u Los Anđelesu 1994. godine.

Druga porota ga je kasnije u građanskoj parnici proglasila odgovornim za njihovu smrt i naložila mu da plati 33,5 miliona dolara odštete, ali većina nikad nije naplaćena.

S nadimkom „The Juice“, Simpson je bio jedan od najboljih i najpopularnijih sportista kasnih 1960-ih i 1970-ih. Tokom NFL karijere nosio je dresove Bafalo Bilsa i San Francisko Fortinajnersa, nakon što je 1969. godine izabran kao prvi pik na NFL Draftu.

Zahvaljujući toj slavi, nastavio je karijeru kao sportski komentator, oglašivač i holivudski filmski glumac, uključujući u franšizi „Goli pištolj“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!