Advokati napuštaju Trampa uoči suđenja za opoziv u Senatu

Svet 31. jan 202108:575 komentara
Izvor: Tanjug/AP Photo/Gerald Herbert, File

Više advokata bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa odustalo je od njegove odbrane, nekoliko dana pre procesa opoziva u Senatu, javili su američki mediji.

Pet advokata, od kojih dvojica koja je trebalo da vode tim branilaca njujorškog milijardera, odustalo je od njegove odbrane posle neslaganja oko toga kako postupiti, naveo je CNN, pozivajući se na anonimne izvore.

Tramp je hteo da advokati nastave da brane tezu masovne pronevere na predsedničkim izborima na kojima je pobedio demokrata Džo Bajden, umesto da se koncentrišu na legalnost postupka opoziva predsednika koji nije više na funkciji, dodao je CNN, navodeći da je bivši predsednik nespreman da o tome razgovara.

Među advokatima koji su podneli ostavke su Buč Bauers i Debora Barbje, koji je trebalo da vode Trampov tim branilaca.

„Puno smo radili ali još nismo doneli definitivnu odluku o našem pravnom timu, uradićemo to uskoro“, napisao je na Tviteru Trampov savetnik Džejson Miler, u odgovoru na informacije u medijima.

Suđenje Trampu za „podsticanje pobude“ posle upada pristalica bivšeg predsednika u Kongres 6. januara, treba da počne 9. februara.

Komentari

Vaš komentar