Američki razarač USS Karni napadnut u Crvenom moru

Svet 03. dec 202321:01 5 komentara
USS Karni
U.S. Navy/Mass Communication Specialist 2nd Class Aaron Lau/Handout

Razarač američke mornarice "USS Karni" i nekoliko komercijalnih brodova u Crvenom moru napadnuti su projektilima i dronovima lansiranim sa teritorije Jemena, rekao je zvaničnik Pentagona.

„`USS Karni` je odbio napad dronovima i projektilima ispaljenim sa teritorije koju kontrolišu Huti“, rekao je zvaničnik i dodao da niko nije povrijeđen.

Zvaničnik, koji nije imenovan u izvještaju „Al DŽazire“, kaže da je američki razarač odgovorio na signal za pomoć sa jednog komercijalnog broda.

Ratni brod je oborio jedan dron i otkrio najmanje jednu balističku raketu koja je bila usmjerena na komercijalni brod, prenio je TASS.

Mediji su ranije prenijeli da su dva broda oštećena u napadu jemenskih pobunjenika Huta u Crvenom moru. Huti su saopštili da su gađali izraelske brodove.

Iz Britanije je ranije saopšteno da je došlo do napada dronom i eksplozija u Crvenom moru, a verovatno je reč o istom incidentu.

„Britanski teretni brod koji plovi pod zastavom Bahama je navodno pogođen raketom dok je prelazio Crveno more, otprilike 34,5 kilometara zapadno-severozapadno od Moke u Jemenu“, navodi se u saopštenju pomorske bezbednosne kompanije Ambrej.

Pročitajte još:

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare