Anadolija: U Istanbulu uhapšeni osumnjičeni za ubistvo škaljarca Jovana Vukotića

Svet 21. sep 202221:55
MUP Srbije

U akciji istanbulske policije uhvaćeni su osumnjičeni za ubistvo Jovana Vukotića, vođe crnogorske kriminalne organizacije poznate kao škaljarski klan, javlja Anadolija.

U saopštenju turske policije istaknuto je kako je Vukotić, jedan od čelnih imena kriminalne organizacije „Škaljari“, pre tri godine uhvaćen u Turskoj, zatim predat Srbiji, gde je ponovo pušten na slobodu.

Pročitajte još:

Zabeleženo je da je Vukotić, koji je ilegalno ušao u Tursku, ubijen u oružanom napadu dvojice napadača na motoru u istanbulskoj četvrti Sisli, dok su njegova supruga, dete i vozač su preživeli napad.

Odeljenje za borbu protiv organizovanog kriminala i Obaveštajni ogranak istanbulske policije pokrenuli su opsežnu istragu o ovom napadu.

Nakon sprovedene istrage utvrđeno je da je napad izveo Radoje Živković, inače šef kriminalne organizacije „Kavčani“, preko svojih veza u Turskoj, navodi Anadolija. U akciji hapšenja sprovedenoj 16. septembra uhapšeno je ukupno 12 osoba, među kojima su Živković i Zdravko Perunović.

Tokom pretresa zajedno s osobama zaplenjeno je 11 lažnih ličnih karata, šest lažnih pasoša i dva komada oružja korišćenog u incidentu, navodi Anadolija.