Austrijska policija razbila narkobandu s Balkana, vodila su je dva brata

Svet 28. nov 202311:39 0 komentara
Shutterstock/Spitzi-Foto

Nakon nekoliko meseci intenzivne istraga, policija u Salcburgu i Gornjoj Austriji uspela je da razbije narkobandu koja je delovala na ovom području, a na čijem se čelu nalazio narkobos iz Bosne i Hercegovine.

Utvrđeno je da su proteklom razdoblju prodali 26 kilograma kokaina i 334 kilograma kanabisa.

Na razbijanju bande počelo je da se radi još prošle godine. U maju je uhapšeno devet osoba kod kojih su pronađeni određeni tragovi koji su doveli do samog vrha bande i daljih hapšenja. Sve je počelo prošle godine kada su uhapšena dva državljanina Srbije i jedan Austrijanac kod kojih je pronađeno 12 kilograda kanabisa i 100 grama kokaina. Policija je shvatila da oni rade za nekoga pa su istragom došli do 35-godišnjeg državljanina BiH, koji je bio nastanjen u Salcburgu, a koji je i nakon hapšenja svojih ljudi nastavio s radom. Tada je ovaj državljanin BiH postao glavni fokus istrage, pišu Nezavisne novine.

“Naravno, on je i dalje imao svoje ljude s kojima je nastavio da radi. Drogu je dovozio iz inostranstva, skladištio je u Salcburgu i preprodavao po celoj regiji Gornje Austrije”, stoji u saopštenju.

Njegova desna ruka je bio njegov brat, koji je živeo u Ansfeldenu. Svi uhapšeni su dobi između 26 i 53 godine, a većina ih je imala prijavljeno boravište u Salcburgu. Svi oni vuku poreklo s Balkana, a najviše ih je iz BiH, Srbije i Hrvatske.

Pod istragom su i navodni kupci tj. njihovi redoviti klijenti. Svi osumnjičeni nalaze se u pritvoru, a ako budu osuđeni, neke od njih čeka i do 15 godina zatvorske kazne.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!