Avion prinudno sleteo na aerodrom u Španiji, deo putnika pobegao

Svet 06. nov 202108:31 > 08:334 komentara
Pixabay/InsightPhotography

Aerodrom u Palma de Majorki, jedan od najprometnijih u Španiji na Balearskom arhipelagu, morao je da bude u petak zatvoren gotovo četiri sata, pošto je nekoliko putnika iz aviona koji je prinudno sleteo, pokušalo da pobegne.

Avion, koji je leteo na relaciji Kazablanka-Istanbul, sleteo je prinudno u Palma de Majorki pošto se jedan putnik žalio da mu nije dobro, saopštila je Civilna garda.

Tokom evakuisanja navodno bolesnog putnika, oko 20 ljudi je iskoristilo priliku da pobegne iz aviona i počelo da trči po aerodromskom pisti. Dve osobe su uhapšene, navela ja garda.

Španski list Pais (El Pais) preneo je da istražitelji smatraju da je verovatno reč o prevari kako bi neki putnici ilegalno ušli u zemlju.

Putnik kojem je pozlilo, prebačen je u bolnicu gde su lekari posle pregleda ustanovili da je potpuno zdrav. Tog putnika je potom uhapsila policija.

Drugi putnik koji je išao sa navodno bolesnim putnikom u bolnicu uspeo je da pobegne.

Zbog te pometnje je 13 aviona koji su čekali sletanje na aerodrom u Palma de Majorki, preusmereno na druge aerodrome. Aerodrom je ponovo otvoren oko ponoći.

Komentari

Vaš komentar