Bajden pripadnicima ISIS: Nećemo zaboraviti ubijene u Kabulu, skupo ćete platiti

Svet 27. avg 202100:00 > 14:12 43 komentara
REUTERS/Jonathan Ernst

Američki predsednik Džozef Bajden poručio je pripadnicima ISIS-a da Amerika neće zaboraviti živote koje je odneo napad u Kabulu, kao i da će za njih skupo platiti.

U Kabulu su odjeknule eksplozije, tokom kojih je ubijeno 72 ljudi, dok je preko 150 teško ranjeno. Islamska država preuzela je odgovornost za napade.

Među žrtvama ima i dece, ali i američkih vojnika. Prema dosadašnjim informacijama 12 vojnika SAD je izgubilo život. Bajden je na početku obraćanja poručio da su oni heroji.

Povezane vesti:

„Oni su bili deo požrtvovane, hrabre i jedne od najjačih vojski na svetu. Oni su bili kičma ovog društva. Džil i ja smo užasnuti i srce nam je slomljeno. Ja sam otac jednog od vojnika ove zemlje koji je dao sve za nju. Imam osećaja za porodice svih koji su izgubili najmilije. Ne postoji izlaz iz te situacije i srce me boli zbog vas. Imamo svetu obavezu prema svima vama“, rekao je.

Bajden je označio ISIS i talibane kao velike neprijatelje države i naroda SAD i poručio im da će za sve zločine skupo platiti.

„Onima koji su izveli napad poručujem – nećemo oprostiti, nećemo zaboraviti. Pronaći ćemo vas i platićete“.

Amerika će nastaviti sa procesom evakuacije, a pripremljen je i plan napada na objekte koje ISIS koristi.

„Kako odlučimo, kada odlučimo i gde odlučimo, svim silama napašćemo neprijatelje“.

Bajden je obećao američkom narodu da ISIS neće pobediti, jer će Amerika uspeti da evakuiše sve svoje državljane, ali i avganistanske saradnike.

„Niste nas zastrašili“, zaključio je Bajden i zamolio za minut ćutanja za sve žrtve današnje tragedije.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare