Bajden: Svakim danom osećam se sve bolje

Svet 26. jul 202208:098 komentara
Džo Bajden
Tanjug/Adam Schultz/The White House via AP

Predsednik SAD Džozef Bajden, gotovo oporavljen od kovida, rekao je sinoć da se "svakim danom oseća sve boje" i da očekuje da će se u punom obimu vratiti na posao tokom nedelje.

„Osećam se u odlično“, rekao je on novinarima posle sastanka sa šefovima kompanija za proizvodnju mikro čipova kome je prisustvovao preko video veze.

Povezane vesti

Malo promuklim glasom Bajden (79) je rekao da bolje spava i da je imao dve povezane dobre noći, tako da je čak njegov pas morao tog jutra da ga probudi.

On je u izolaciji u Beloj kući od kada je u četvrtak testiran pozitivno na virus, i rekao je da se nada da će moći da izađe iz izolacije do kraja nedelje. Bajden je nastavio da radi, ali je smanjio obaveze za vreme oporavka.

Predsednik SAD je izgleda imao lake simptome i Bela kuća je sve učinila da pruži uveravanja oko njegovog zdravstvenog stanja i sposobnosti da vlada, mada u izolaciji.

Ranije juče njegov lični lekar je rekao da gotovo nema simptome bolesti i da mu vitalni pokazatelji ostaju „apsolutno normalni“. Rekao je da predsednik, koji je lako prehladjen, ima još malo zapušen nosa.

Bajden prima antiviralni lek Pakslovid, kompletno je vakcinisan i primio dve buster doze. On je ; zbog godina u kategoriji osoba koji su pod rizikom da razviju ozbiljan oblik bolesti.

Danas će mu biti peti dan izolacije. Koordinator Bele kuće za odgovor na kovid-19 rekao je da će Bajden moći da izadje iz izolacije danas ako bude dobio negativan brzi antigeni test, dok će morati da nastavi da nosi masku još nekoliko dana, prenosi AP.

Komentari

Vaš komentar